Good art is a talent, good design is a skill

 

 

GRAFISCH ONTWERP

Logo's ontwerpen is een tijdrovende bezigheid. Het moet daarbij geruime tijd kunnen blijven bestaan een toegevoegde waarde hebben voor het bedrijf. product of dienst. Doorgaans worden er 3 'kandidaat-ontwerpen' getekend. Een goed en doordacht logo is snel herkenbaar en verdient zich makkelijk terug!
Tekeningen ontworpen op tablet om een logo of document te ondersteunen. We onderscheiden hierbij volledig op maat gemaakte tekeningen of gevectoriseerd via bestaande foto's of schetsen.
3D-ontwerptekeningen van objecten of interieur op basis van bestaande CAD-tekeningen. Met andere woorden, we zijn geen 'interieurontwerpers'.
'Painting' catalogiseren wij ook met retouching van foto-materiaal. Daarnaast worden er tijdens de zomermaanden sessies georganiseerd voor het 'schilderen' van portretfoto's.
wacom tablet

Precisie met Wacom® tekentablet

Onze ontwerpen en retoucheringen worden grotendeels per tekentablet uitgevoerd. Dit betekent een hoge nauwkeurigheid en een snellere verwerking.


Wat is een goed logo?

Onder een goed logo een doordacht concept dat minstens aan volgende eigenschappen voldoet:

  1. ONDERSCHEIDEND: Een logo dat makkelijk te onderscheiden is van zijn concurrentie wordt beter 'opgenomen'.
  2. KEEP IT SIMPLE: Simpel is meestal ook efficiënt. Het is daarom niet sneller ontworpen! Een simpel ontwerp maakt uw logo makkelijker te onthouden en doorstaat beter de tijd. Het is ook makkelijker te implementeren in uw marketing-projecten (van balpen tot vrachtwagen ... 'think small, think big')
  3. FOCUSSERING: Sterke logo's leggen de nadruk op slechts één belangrijk kenmerk van uw activiteit.
  4. HERKENBAARHEID: Speel op het geheugen van mensen: logo's moeten te herkennen zijn op bv een snelvoorbij rijdend voertuig. Iconische ontwerpen kunnen hier een rol van betekenis spelen.
  5. RELEVANTIE: Een logo moet representatief zijn voor uw businessactiviteiten. Een juiste symboliek maakt het geheel visueel aantrekkelijk.

Voorbeeld van een 3 ideeën schets voor een meditteraanse bistro. Deze opdracht biedt telkens een ander concept waaruit verdere afwijkingen (zie onder) kunnen doorgevoerd worden. Het is met andere woorden de vertrekbasis.

logo1
logo1
logo1

 

Voorbeeld vertrekkend van een één ideeënschets met 3 lichte afwijkingen voor een bedrijf actief met gebouwcomplexen. Deze oplossing geniet van een voordeligere prijsopgave.

logo1
logo1
logo1

Portfolio

Grafische illustraties vergen veel tijd. Daarom ook dat deze unieke eigenschappen moeten hebben. Hiermee bedoelen we: de nieuwe illustratie moet specifiek voor het project worden ontworpen. Illustraties die enkel een ondersteunende rol hebben in brochures, affiches of dergelijke worden doorgaans niet getekend, maar aangekocht via stockbibliotheken.